Tomislav Đorđević

„Neko mora da je oklevetao Jozefa K, jer je jednoga jutra bio uhapšen, mada nije počinio nikakvo zlo.“

Franc Kafka, „Proces“

JANEZ ŠKRUBEJ

Veliki privrednik i vizionar

Tomislav Đorđević se zaposlio u Iskra Delti 1982. i brzo pokazao neverovatne organizatorske sposobnosti, kojima je u vrlo kratkom periodu uspeo da organizuje Iskra Deltu – Novi Sad.

Zaposlio je vrlo sposobne saradnike i organizovao sve delatnosti potrebne za dobru podršku kupcima Deltinih računara u Vojvodini. Bio je neverovatan vizionar i tako predložio i ustanovio Iskra Deltinu razvojnu branšu za informaciona aplikativna rešenja za poljoprivredni i prerađivački sektor. Ta rešenja su se prodavala u Jugoslaviji i u inostranstvu.

Zbog dobrih rezultata predložio sam ga za direktora prodaje Iskra Deltinih proizvoda u zemljama SEV gde je svojim velikim zalaganjem i znanjem brzo postigao vrlo dobre rezultate.

Značajan uspeh postigao je i sa organizacijom postavke informacionog sistema zimske Univerzijade u Čehoslovačkoj, na osnovu mreže Iskra Deltinih računara, što je bilo napravljeno tada prvi put u svetu.

Dobri rezultati rada u Sovjetskom savezu su doveli do posete predsednika Sovjetskog saveza Jugoslaviji i posebne posete Iskra Delti gde smo Sovjetskoj delegaciji, na čelu sa Mihailom Gorbačovom, demonstrirali najnovije proizvode Iskra Delte. Na osnovu ove posete Sovjetski savez je predložio i ustanovio mešovito sovjetsko-jugoslovensko preduzeće TEDE, sa sedištem u Moskvi.

Posle uništenja Iskra Delte od strane američkih agenata, gospodin Đorđević je sam nastavio sa svojim poslovima u Rusiji gde je bio vrlo uspešan.

Svojom pozitivnom energijom i vedrim duhom je osvojio mene i srca većine Deltaša, tako da je i sada na poziciji podpredsednika Iskra Delta kluba u kojem nastavljamo tradiciju Iskra Delte.

Janez Škrubej

Generalni direktor Iskra Delte

Velik privrednik i vizionar

Tomislav Đorđević se je zaposlio v Iskra Delti 1982 i brzo pokazao neverjetne organizacijske sposobnosti, saj je v vrlo kratkem času uspel organizirat Iskra Delto-Novi Sad.

Zaposlio je vrlo sposobne sodelavce in organiziral vse dejavnosti potrebne za dobro podršku kupcima Deltinih računara v Vojvodini. Bil je neverjeten vizionar in takoj predlagal in ustanovil Iskra Deltino razvojno branžo za informaciska aplikativna rešenja za poljoprivredni i preradživački sektor. Ta rešenja so se prodavala u Jugoslaviji i u inostranstvu.

Zbog dobrih rezultata sem ga predložio za direktorja prodaje Iskra Deltinih produktov u zemljama SEV gde je sa svojim velikim zalaganjem in znanjem postigao brzo vrlo dobre rezultate.

Pomemben uspeh je postigao i sa organizacijo postavitve informacijskega sistema zimske Univerziade u Čehoslovačkoj na osnovi mreže Iskra Deltinih računara, što je bilo napravljeno tada prvi put v svetu.

Dobri rezultati rada u Sovjetskom savezu so doveli do posete predsednika Sovjetskog saveza Jugoslaviji i posebne posete Iskra Delti gde smo Sovjetskoj delegaciji na čelu sa Mihajlom Gorbačovom demonstrirali najnovejše proizvode Iskra Delte. Na osnovi ove posete je Sovjetski savez predložio i ustanovitev mešane Sovjetsko Jugoslovanske firme TEDE sa sedežem u Moskvi.

Posle uništenja Iskra Delte sa strane američkih agenata je g. Đorđević sam nastavio sa svojim poslovima u Rusiji gde je bio vrlo uspešan.

Sa svojo pozitivno energijo i vedrim duhom je osvojio mene i srca večine Deltaša tako, da je i sada na poziciji podpredsednika Iskra Delta kluba u kojem nadaljujemo tradicijo Iskra Delte.

Janez Škrubej

Generalni direktor Iskra Delte

Poslovni partneri:

Ljubivoje Nikolić, Slobodan Pejović, Štamparija TomićMirjana SoroFerenc KasaSrboljub ĐurićBrane PajićDušan Erdeljan, Živojin JanićGrupa privrednikaDušan BokićSlavko GabrićGeza BleskanjVeselin ŠibulBogdan RokvićBranislav Rosić

Kolege i saradnici:

Jovan CvetkovićDušan TadićJanez ŠkrubejSlavoljub PajkićStanka RadakovićZlatica NikačevićĐorđe MitrovićBiljana SimićMiladin SavićMiroslav FodoraMirjana SrijemacDragutin ČopBlažena AnđelićDamjan KordaGordana TešićDragan StojanovićDragan RadujkoIvko StojkovićIgor KizurŽeljko JakšićZdravko JosipovićVladislav HadžijaRobert HepSaša KrajnovićRadivoje Nikačević, Veselin RistićBranislav RadomirovićAleksandar Divljak

Drugi:

Marijana CarićGrupa školskih drugovaNikola LaćaracDragan KosanovićČelnici opštine Mali IđošIvan Kopić„Top 10 u Vojvodini“Gordana RadosavacZoran Trajković

Dalje: Slavoljub Pajkić

©2020 Porodica Đorđević