Tomislav Đorđević

„Neko mora da je oklevetao Jozefa K, jer je jednoga jutra bio uhapšen, mada nije počinio nikakvo zlo.“

Franc Kafka, „Proces“

FERENC KASA

Profesionalno ponašanje kroz dugogodišnju saradnju

Kao direktor društvenog preduzeća « 23. oktobar» iz Temerina, saradnju sa gosp. Tomom Đorđevićem počeo sam preko „Yuco kataloška prodaja“, za čije potrebe smo 1990. godine ugovorili izgradnju dve magacinske hale sa aneksom, za šta smo dobili 100% avansa. Nakon završetka tih poslova na obostrano zadovoljstvo nastavili smo saradnju na izgradnji još jedne magacinske hale, a zatim halu za proizvodnju šmirgle, servis i garažu za vozila, plato za kamione i saobraćajnice. Svi ovi poslovi su dogovarani sa gosp. Đorđevićem, s njim pravljeni finansijski obračuni i sve obaveze su izmirene. Veći deo poslova je čak avansno plaćen.

Posle kraćeg prekida počinje izgradnja novih objekata i mi nastavljamo saradnju na izgradnji tih objekta za „Yuco hemiju“. Kako su se poslovi naglo proširili, dogovorili smo se sa gosp. Đorđevićem da kompletno preduzeće sa svojih devedesetak radnika radi za „Yuco hemiju“, i sklopili smo ugovor o poslovno tehničkoj saradnji na godinu dana.

Mogu reći da su svi poslovi koje smo dogovorili i ugovorili isplaćeni na vreme, čak veći deo plaćen kao avans pre početka radova.

Gosp. Đorđević u svim tim poslovima se ponašao veoma profesionalno. Ispoštovao je sve dogovore i obaveze, ali isto to je tražio i od druge strane.

DP „23. oktobar“ građevinska operativa u tim kriznim godinama (od 1990. do 1998.) sa svojih 90 zaposlenih uspeo je da se održi i pozitivno posluje zahvaljuljući poslovima koje smo radili za „Yuco“, a pre svega zahvaljujući gosp. Tomi Đorđeviću i njegovom korektnom ponašanju u svim tim odnosima. U vreme kada je teško bilo doći do posla, on nam je nudio i posao u Rusiji koji mi nismo prihvatili.

Kasa Ferenc, dipl. inž. građ.

Poslovni partneri:

Ljubivoje Nikolić, Slobodan Pejović, Štamparija TomićMirjana SoroFerenc KasaSrboljub ĐurićBrane PajićDušan Erdeljan, Živojin JanićGrupa privrednikaDušan BokićSlavko GabrićGeza BleskanjVeselin ŠibulBogdan RokvićBranislav Rosić

Kolege i saradnici:

Jovan CvetkovićDušan TadićJanez ŠkrubejSlavoljub PajkićStanka RadakovićZlatica NikačevićĐorđe MitrovićBiljana SimićMiladin SavićMiroslav FodoraMirjana SrijemacDragutin ČopBlažena AnđelićDamjan KordaGordana TešićDragan StojanovićDragan RadujkoIvko StojkovićIgor KizurŽeljko JakšićZdravko JosipovićVladislav HadžijaRobert HepSaša KrajnovićRadivoje Nikačević, Veselin RistićBranislav RadomirovićAleksandar Divljak

Drugi:

Marijana CarićGrupa školskih drugovaNikola LaćaracDragan KosanovićČelnici opštine Mali IđošIvan Kopić„Top 10 u Vojvodini“Gordana RadosavacZoran Trajković

Dalje: Srboljub Đurić

©2020 Porodica Đorđević