Tomislav Đorđević

„Neko mora da je oklevetao Jozefa K, jer je jednoga jutra bio uhapšen, mada nije počinio nikakvo zlo.“

Franc Kafka, „Proces“

MIRJANA SORO

Čovek sjajnih ideja

Gospodina Tomislava Đorđevića poznajem od 1993. godine, jer sam pet godina zastupala poslovni sistem Yuco koji je u svom sastavu imao 15 firmi.

U to vreme je bio prvi udar na Tomislava Đorđevića, jer su pokrenuti postupci pred pravosudnim organima od strane finansijske policije i Deviznog inspektorata.

Drugi udar je bio za vreme bombardovanja kada su Yuco banka AD Novi sad (sada Credit Agricol banka) i još neke privatne banke optužene za ugrožavanje monetarnog sistema.

Svi ovi postupci su okončani posle dugog vođenja postupaka, ali nije utvrđena nezakonitost u radu Tomislava Đorđevića i ostalih osumnjičenih.

Sredstva informisanja su obaveštavala javnost o pokretanju postupaka, ali nikada nisu obaveštavala kako su postupci okončani.

Poznato mi je da je Tomislav Đorđević više meseci u pritvoru, da je protiv njega podignuta optužnica, a da su ostali članovi „kriminalne grupe, čije je vođa Tomislav Đorđević“ pušteni iz pritvora.

Nisam uključena u odbranu Tomislava Đorđevića i nije mi poznato šta mu se stavlja na teret, ali osećam potrebu da kažem svoje mišljenje u vezi svega toga.

Tomislav Đorđević je čovek sjajnih ideja, nepresušne energije, veliki vizionar. Verujem da nije učinio ništa nezakonito i da će se brzo dokazati da sam bila u pravu. Želim mu dobro zdravlje i da istraje u svojoj borbi i dokaže svoju nevinost.

U Novom Sadu: 28.03.2011.godine

advokat Mirjana Soro

Novi Sad, Vojvođanskih brigada 20

1993-1998. Pravni zastupnik poslovnog sistema Yuco

Poslovni partneri:

Ljubivoje Nikolić, Slobodan Pejović, Štamparija TomićMirjana SoroFerenc KasaSrboljub ĐurićBrane PajićDušan Erdeljan, Živojin JanićGrupa privrednikaDušan BokićSlavko GabrićGeza BleskanjVeselin ŠibulBogdan RokvićBranislav Rosić

Kolege i saradnici:

Jovan CvetkovićDušan TadićJanez ŠkrubejSlavoljub PajkićStanka RadakovićZlatica NikačevićĐorđe MitrovićBiljana SimićMiladin SavićMiroslav FodoraMirjana SrijemacDragutin ČopBlažena AnđelićDamjan KordaGordana TešićDragan StojanovićDragan RadujkoIvko StojkovićIgor KizurŽeljko JakšićZdravko JosipovićVladislav HadžijaRobert HepSaša KrajnovićRadivoje Nikačević, Veselin RistićBranislav RadomirovićAleksandar Divljak

Drugi:

Marijana CarićGrupa školskih drugovaNikola LaćaracDragan KosanovićČelnici opštine Mali IđošIvan Kopić„Top 10 u Vojvodini“Gordana RadosavacZoran Trajković

Dalje: Ferenc Kasa

©2020 Porodica Đorđević