Vodi ličnim primerom
Krajem sedamdesetih godina radio sam u fabrici ulja "Mladost" u Šidu kao mašinbravar. Tada sam upoznao Tomu Đorđevića koji je u to vreme bio mlad i perspektivan inženjer a već na mestu tehničkog direktora jedne takve fabrike.

Nisam u stanju da se setim koliko smo vremena provodili u pogonu ali znam da smo često spajali noći i dane instalirajući opremu tek stiglu iz Rusije, a sa nama je skoro uvek bio i Đorđević. Ako nije trenutno prisutan obavezno je došao u obilazak opreme instalirane u njegovom odsustvu kako se ne bi potkrala neka greška.

Istakao se kao dobar i vredan stručnjak, što je dokazao u mnogo navrata. Kod radnika je uživao veliko poverenje. Iako je tražio rad, uvek je našao načina da nas dodatno motiviše kako bi posao išao po planu. Nije se libio da sankcioniše nerad. Sećam se da sam i sam u nekoliko navrata za malo bio kažnjavan iako nisam bio direktno odgovoran, ali sam bio deo tima.

O ljudskim kvalitetima mogu izraziti samo reči hvale jer se mnogo puta pokazao kao veliki čovek a naročito kad je trebalo da stane u zaštitu, nas običnih radnika, i ne samo nas nego i njegovih bliskih saradnika.

Kad je otišao iz naše firme moram priznati da više ništa nije bilo isto.

Od tad nisam imao kontakta sa njim, a sve što sam čuo o njegovom daljem radu i uspehu izgledalo je kao bajka.

Čuo sam da ima dve ćerke koje su završile fakultete u inostranstvu i da su one takođe krenule njegovim stopama.

Sve u svemu, imao sam sreću i čast da sam radio i upoznao jednog takvog čoveka koji je uvek pokazivao da je i čovek i rukovodilac svojim ličnim primerom.

Jovan Cvetković


Poslovni partneri:
Ljubivoje Nikolić, Slobodan Pejović, Štamparija Tomić, Mirjana Soro, Ferenc Kasa, Srboljub Đurić, Brane Pajić, Dušan Erdeljan, Živojin Janić, Grupa privrednika, Dušan Bokić, Slavko Gabrić, Geza Bleskanj, Veselin Šibul, Bogdan Rokvić, Branislav Rosić

Kolege i saradnici:
Jovan Cvetković, Dušan Tadić, Janez Škrubej, Slavoljub Pajkić, Stanka Radaković, Zlatica Nikačević, Đorđe Mitrović, Biljana Simić, Miladin Savić, Miroslav Fodora, Mirjana Srijemac, Dragutin Čop, Blažena Anđelić, Damjan Korda, Gordana Tešić, Dragan Stojanović, Dragan Radujko, Ivko Stojković, Igor Kizur, Željko Jakšić, Zdravko Josipović, Vladislav Hadžija, Robert Hep, Saša Krajnović, Radivoje Nikačević, Veselin Ristić, Branislav Radomirović, Aleksandar Divljak

Drugi:
Marijana Carić, Grupa školskih drugova, Nikola Laćarac, Dragan Kosanović, Čelnici opštine Mali Iđoš, Ivan Kopić, „Top 10 u Vojvodini“, Gordana Radosavac, Zoran Trajković


Dalje: Dušan Tadić
©2019 Porodica Đorđević Početna