Dobar privrednik, dobar Čovek
U martu 1995. godine počela sam raditi u Poslovnom sistemu Yuco, u sistemu čiji je osnivač gdin Tomislav Đorđević. Sistem odlično organizovan u kome su tačno podeljena ovlašćenja i odgovornosti, odnosno zna se ko šta radi i za što odgovara. Ne mogu reći da od tog perioda nisam imala ponuda za zaposlenje u drugim preduzećima. Imala sam ih, ali sam radom u kompaniji gospodina Đorđević Tomislava shvatila da je upravo to kompanija u kojoj želim da radim.

Gospodin Đorđević zahteva red, rad i disciplinu. Zašto? Zato što i on sam radi više od ostalih. Vrlo je određen, brz u donošenju odluka i stalno vodi napred i samo napred. Svoje saradnike, i mene naravno, naučio je da nikad posao ne započinjem sa ubeđenjem «ja to ne mogu», nego «moram, hoću, pokušaću».

U svakoj delatnosti se odlično snašao: i u bankarstvu, trgovini, proizvodnji.... Svaki posao kojeg se «uhvatio» je oplemenio, proširio, zaposlio nove radnike. Raspolaže velikom količinom znanja, uvek aktivan, pun energije. Kao diplomirani pravnik sa dugogodišnjim iskustvom u struci u početku sam bila iznenađena koliko predsednik - gospodin Đorđević poznaje zakonske propise. Kasnije sam shvatila da to nije slučajnost nego plod njegove široke sfere interesovanja i odlučnosti da se radi u skladu sa zakonom.

U njegovoj kompaniji redovno se isplaćuju zarade i sve ono što pripada zaposlenom, plaćaju porezi i doprinosi. I to je imperativ kojeg se svi držimo.

U svojoj kompaniji stipendira, zapošljava i pruža šansu mladim kadrovima. Veliki broj mladih koji su započeli da rade kao pripravnici, a hteli su da rade i uče, danas su u njegovoj kompaniji na rukovodećim mestima.

Uvek spreman za pomoć. Ne može se nabrojati u koliko je humanitarnih akcija učestvovao i učestvuje, koliko objekata, crkava je sagradio i nikad nije želeo da se to posebno ističe.

Jednostavno primer dobrog privrednika, vizionara, dobrog Čoveka. Možemo samo poželeti da imamo više takvih ljudi.

Mirjana Srijemac

Generalni direktor, DTD Ribarstvo

‘03. - ‘08. Yuco Hemija doo generalni direktor

‘98. - ‘02. Yuco Hemija doo, direktor pravnog, kadrovskog i opšteg sektora

‘97. - ‘98. Yuco Electronics doo, generalni direktor

‘95. - ‘97. Yuco Hemija doo, Direktor pravnog, kadrovskog i opšteg sektora


Poslovni partneri:
Ljubivoje Nikolić, Slobodan Pejović, Štamparija Tomić, Mirjana Soro, Ferenc Kasa, Srboljub Đurić, Brane Pajić, Dušan Erdeljan, Živojin Janić, Grupa privrednika, Dušan Bokić, Slavko Gabrić, Geza Bleskanj, Veselin Šibul, Bogdan Rokvić, Branislav Rosić

Kolege i saradnici:
Jovan Cvetković, Dušan Tadić, Janez Škrubej, Slavoljub Pajkić, Stanka Radaković, Zlatica Nikačević, Đorđe Mitrović, Biljana Simić, Miladin Savić, Miroslav Fodora, Mirjana Srijemac, Dragutin Čop, Blažena Anđelić, Damjan Korda, Gordana Tešić, Dragan Stojanović, Dragan Radujko, Ivko Stojković, Igor Kizur, Željko Jakšić, Zdravko Josipović, Vladislav Hadžija, Robert Hep, Saša Krajnović, Radivoje Nikačević, Veselin Ristić, Branislav Radomirović, Aleksandar Divljak

Drugi:
Marijana Carić, Grupa školskih drugova, Nikola Laćarac, Dragan Kosanović, Čelnici opštine Mali Iđoš, Ivan Kopić, „Top 10 u Vojvodini“, Gordana Radosavac, Zoran Trajković


Dalje: Dragutin Čop
©2019 Porodica Đorđević Početna