Savesnim radom do uspeha
Mislim da ceo život nastojim zaboraviti sve loše i ružne stvari u životu, a u sećanju ostaviti događaje i ljude koji su mi značili nešto lepo u životu.

Perioda provedenog u firmi YUCO uvek se rado sećam sa radošću, i kada u trenucima odmora, vraćam unazad proteklo vreme dolazim do činjenica koje su sledeće:
  • divno je u «nevreme» biti primljen u firmu koja želi da napreduje
  • sreća je susresti se sa većinom mladih ljudi koje vezuje ideja gospodina T. Đorđevića - «uvek napred - stajanja nema»
  • biti vizionar u vreme kada je vladao totalni haos - mogli su samo oni, koji su gledali u budućnost.


Mislim da je Njegoš rekao ili napisao «Više vido onaj koj na brdu, nego onaj koji je pod brdom».

Vredi u punom značenju za gospodina T. Đorđevića i sigurno njegovu bezrezervnu podršku u svim odlukama gospođu Nataliju.

Čovjek, stručnjak i vizionar, sa ogromnom energijom da stvara nove vrednosti tj. nove proizvode. Bio je puna motivacija svim saradnicima koji su učestvovali u izgradnji YUCO-HEMIJE, kako onima «poznijih» godina tako i mladima koji su mogli da nauče samo kako se zalaganjem i savesnim radom može uspeti.

Jedine (ili gotovo jedine) investicije u Srbiji (embargo, NATO) bile su u YUCO HEMIJI i to u proizvodnju a ne trgovinu. Rezultati su vidljivi u fabrikama u Bačkom Jarku, kao i delovima firme u mestima gde se nešto novo stvara.

Novi Sad, 31.03.2011.

Mr Dragutin Čop, dilp. ing. tehnologije

1992. - 2002. Direktor razvoja Yuco-Hemija

Kada bi danas majka od gospođe Natalije mogla nešto da kaže, onda bi citirala Njegoša

«Pašćad grize, ali po tleh gmiže, sam sur oro pod nebo se diže» (za porodicu Đorđević)

«Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga a zube polomi» (za gospodina T. Đorđevića - zeta)


Poslovni partneri:
Ljubivoje Nikolić, Slobodan Pejović, Štamparija Tomić, Mirjana Soro, Ferenc Kasa, Srboljub Đurić, Brane Pajić, Dušan Erdeljan, Živojin Janić, Grupa privrednika, Dušan Bokić, Slavko Gabrić, Geza Bleskanj, Veselin Šibul, Bogdan Rokvić, Branislav Rosić

Kolege i saradnici:
Jovan Cvetković, Dušan Tadić, Janez Škrubej, Slavoljub Pajkić, Stanka Radaković, Zlatica Nikačević, Đorđe Mitrović, Biljana Simić, Miladin Savić, Miroslav Fodora, Mirjana Srijemac, Dragutin Čop, Blažena Anđelić, Damjan Korda, Gordana Tešić, Dragan Stojanović, Dragan Radujko, Ivko Stojković, Igor Kizur, Željko Jakšić, Zdravko Josipović, Vladislav Hadžija, Robert Hep, Saša Krajnović, Radivoje Nikačević, Veselin Ristić, Branislav Radomirović, Aleksandar Divljak

Drugi:
Marijana Carić, Grupa školskih drugova, Nikola Laćarac, Dragan Kosanović, Čelnici opštine Mali Iđoš, Ivan Kopić, „Top 10 u Vojvodini“, Gordana Radosavac, Zoran Trajković


Dalje: Blažena Anđelić
©2019 Porodica Đorđević Početna