Profesionalno ponašanje kroz dugogodišnju saradnju
Kao direktor društvenog preduzeća « 23. oktobar» iz Temerina, saradnju sa gosp. Tomom Đorđevićem počeo sam preko "Yuco kataloška prodaja", za čije potrebe smo 1990. godine ugovorili izgradnju dve magacinske hale sa aneksom, za šta smo dobili 100% avansa. Nakon završetka tih poslova na obostrano zadovoljstvo nastavili smo saradnju na izgradnji još jedne magacinske hale, a zatim halu za proizvodnju šmirgle, servis i garažu za vozila, plato za kamione i saobraćajnice. Svi ovi poslovi su dogovarani sa gosp. Đorđevićem, s njim pravljeni finansijski obračuni i sve obaveze su izmirene. Veći deo poslova je čak avansno plaćen.

Posle kraćeg prekida počinje izgradnja novih objekata i mi nastavljamo saradnju na izgradnji tih objekta za "Yuco hemiju". Kako su se poslovi naglo proširili, dogovorili smo se sa gosp. Đorđevićem da kompletno preduzeće sa svojih devedesetak radnika radi za "Yuco hemiju", i sklopili smo ugovor o poslovno tehničkoj saradnji na godinu dana.

Mogu reći da su svi poslovi koje smo dogovorili i ugovorili isplaćeni na vreme, čak veći deo plaćen kao avans pre početka radova.

Gosp. Đorđević u svim tim poslovima se ponašao veoma profesionalno. Ispoštovao je sve dogovore i obaveze, ali isto to je tražio i od druge strane.

DP "23. oktobar" građevinska operativa u tim kriznim godinama (od 1990. do 1998.) sa svojih 90 zaposlenih uspeo je da se održi i pozitivno posluje zahvaljuljući poslovima koje smo radili za "Yuco", a pre svega zahvaljujući gosp. Tomi Đorđeviću i njegovom korektnom ponašanju u svim tim odnosima. U vreme kada je teško bilo doći do posla, on nam je nudio i posao u Rusiji koji mi nismo prihvatili.

Kasa Ferenc, dipl. inž. građ.


Poslovni partneri:
Ljubivoje Nikolić, Slobodan Pejović, Štamparija Tomić, Mirjana Soro, Ferenc Kasa, Srboljub Đurić, Brane Pajić, Dušan Erdeljan, Živojin Janić, Grupa privrednika, Dušan Bokić, Slavko Gabrić, Geza Bleskanj, Veselin Šibul, Bogdan Rokvić, Branislav Rosić

Kolege i saradnici:
Jovan Cvetković, Dušan Tadić, Janez Škrubej, Slavoljub Pajkić, Stanka Radaković, Zlatica Nikačević, Đorđe Mitrović, Biljana Simić, Miladin Savić, Miroslav Fodora, Mirjana Srijemac, Dragutin Čop, Blažena Anđelić, Damjan Korda, Gordana Tešić, Dragan Stojanović, Dragan Radujko, Ivko Stojković, Igor Kizur, Željko Jakšić, Zdravko Josipović, Vladislav Hadžija, Robert Hep, Saša Krajnović, Radivoje Nikačević, Veselin Ristić, Branislav Radomirović, Aleksandar Divljak

Drugi:
Marijana Carić, Grupa školskih drugova, Nikola Laćarac, Dragan Kosanović, Čelnici opštine Mali Iđoš, Ivan Kopić, „Top 10 u Vojvodini“, Gordana Radosavac, Zoran Trajković


Dalje: Srboljub Đurić
©2019 Porodica Đorđević Početna