Tomislav Đorđević

„Neko mora da je oklevetao Jozefa K, jer je jednoga jutra bio uhapšen, mada nije počinio nikakvo zlo.“

Franc Kafka, „Proces“

STANKA RADAKOVIĆ

Energija koja gura napred

Bila je daleka 1993. godina. Vreme velike promene u mom životu, bez posla u novom gradu. Mnogo pokušaja, a onda se pojavilo svetlo.

Postoji jedno preduzeće, koje razvija i širi proizvodnju. Dok se postojeća preduzeća gase, ovo započinje nešto novo, proizvodnju brusnog materijala.

Tako sam se obrela u preduzeću Yuco i sa nekoliko kolega započela sa mnogo entuzijazma rad na nečem nepoznatom, što do tada nisam radila, kao diplomirani inženjer prehrambene tehnologije.

Pod vođstvom gospodina Tomislava Đorđevića, Yuco je prerastao u Yuco hemiju i razvijena je proizvodnja deterdženata, kućne hemije, a kasnije i kozmetike, pogona čiji sam bila prvi rukovodilac.

U to vreme nije bilo lako pokrenuti sve te proizvodnje i zaposliti mnogo mladih ljudi, ali njegova energija je bila ogromna i gurala nas je napred i kad smo mislili da je nešto nemoguće ostvariti.

Saradnja sa mnogo dobavljača sirovina domaćeg i stranog porekla kao i izvođačima radova bila je velika, tako da Yuco postaje vrlo prepoznatljivo ime u Srbiji.

Gospodin Tomislav Đorđević je posedovao ogromnu energiju koja nas je gurala napred. Mnogo puta nije bilo lako pratiti ga u tom njegovom entuzijazmu, ali sreća kad vidite da ste nešto proizveli i to se prodaje je nemerljiva.

Mnogi mladi ljudi, pripravnici koji su zaposleni tih godina, još i danas rade, ali sada su to već iskusni kadrovi i porodični ljudi.

Stanka Radaković, dipl.ing tehnologije

‘93. – ‘08. Rukovodilac proizvodnje Yuco hemija

Poslovni partneri:

Ljubivoje Nikolić, Slobodan Pejović, Štamparija TomićMirjana SoroFerenc KasaSrboljub ĐurićBrane PajićDušan Erdeljan, Živojin JanićGrupa privrednikaDušan BokićSlavko GabrićGeza BleskanjVeselin ŠibulBogdan RokvićBranislav Rosić

Kolege i saradnici:

Jovan CvetkovićDušan TadićJanez ŠkrubejSlavoljub PajkićStanka RadakovićZlatica NikačevićĐorđe MitrovićBiljana SimićMiladin SavićMiroslav FodoraMirjana SrijemacDragutin ČopBlažena AnđelićDamjan KordaGordana TešićDragan StojanovićDragan RadujkoIvko StojkovićIgor KizurŽeljko JakšićZdravko JosipovićVladislav HadžijaRobert HepSaša KrajnovićRadivoje Nikačević, Veselin RistićBranislav RadomirovićAleksandar Divljak

Drugi:

Marijana CarićGrupa školskih drugovaNikola LaćaracDragan KosanovićČelnici opštine Mali IđošIvan Kopić„Top 10 u Vojvodini“Gordana RadosavacZoran Trajković

Dalje: Zlatica Nikačević

©2020 Porodica Đorđević