Tomislav Đorđević

„Neko mora da je oklevetao Jozefa K, jer je jednoga jutra bio uhapšen, mada nije počinio nikakvo zlo.“

Franc Kafka, „Proces“

DAMJAN KORDA

Ne samoproklamovani, već istinski patriota

Gospodina Tomislava Đorđevića poznajem preko 11, godina, koliko sam zaposlen u preduzeću YUCO-HEMIJA DOO, gde sada obavljam funkciju direktora.

Primljen sam u preduzeće kao diplomirani inženjer tehnologije bez radnog iskustva, u vreme kada je u većini preduzeća, u kojima je rukovodeći kadar bio postavljan po partijskoj liniji, bilo zabranjeno zapošljavati ljude prognane sa Kosova. Kako je posle izbeglištva iz Vukovara, i prognanstva iz Prištine, bez imovine, moja petočlana porodica došla u Novi Sad, da živi u iznajmljenom stanu sa samo jednim i to minimalnim primanjem, ovaj posao je za sve nas predstavljao blagoslov, a za mene lično potrebu da ukazano poverenje opravdam.

U kolektivu gde zaposleni nije vrednovan po nacionalnoj pripadnosti, verskom opredeljenju, stranačkoj pripadnosti, fizičkim osobinama, već samo i isključivo prema svome znanju, sposobnostima, zalaganju i doprinosu koji daje razvoju preduzeća, zadovoljstvo je učiti se poslu od takvog učitelja kakav je g-din Đorđević.

Sazrevajući kao inženjer i rukovodilac, upoznao sam g-dina Tomislava Đorđevićca kao čoveka fantastične energije, koju uvek prenosi na ljude oko sebe.

Vrstan je kao čovek, inženjer, rukovodilac. Ima ideju i uvek zna kako da je realizuje. Iskreno se raduje poslovnom uspehu, a najviše kad tu radost deli sa zaposlenima koji vole posao i srećni su što doprinose tom uspehu. Ne samoproklamovani, već istinski patriota koji ulaže u posao u svojoj zemlji, što osobito cenim.

Kritike koje upućuje zbog grešaka u poslu, iako oštre, lako se prihvataju, jer predstavljaju odlične lekcije.

Radili smo zajedno u teškim vremenima, boreći se sa mnogim problemima, bez podrške od strane bilo koje vlasti, vlastitim sredstvima, ali uvek izmirujući svoje obaveze prema zaposlenima, prema dobavljačima i prema državi, uz veliku dozu društvene odgovornosti i poslovne etike.

Duboko sam žalostan zbog saznanja da je moguće da čovek koji toliko doprinosi društvu, radi savesno i pošteno, daleko od kriminala, daleko od politike, posvećen poslu, bude javno razapet, osuđen pre presude.

Ovo saznanje pomera iz temelja sistem vrednosti u koji verujem, ali snaga i energija g-dina Đorđevića i cele njegove porodice u borbi za istinom vraća me u kolosek i osnažuje da se dalje borim za svoje ciljeve.

Damjan Korda

1999-2010 YUCO-HEMIJA DOO – sve pozicije od inženjera u pogonu do direktora preduzeća

Poslovni partneri:

Ljubivoje Nikolić, Slobodan Pejović, Štamparija TomićMirjana SoroFerenc KasaSrboljub ĐurićBrane PajićDušan Erdeljan, Živojin JanićGrupa privrednikaDušan BokićSlavko GabrićGeza BleskanjVeselin ŠibulBogdan RokvićBranislav Rosić

Kolege i saradnici:

Jovan CvetkovićDušan TadićJanez ŠkrubejSlavoljub PajkićStanka RadakovićZlatica NikačevićĐorđe MitrovićBiljana SimićMiladin SavićMiroslav FodoraMirjana SrijemacDragutin ČopBlažena AnđelićDamjan KordaGordana TešićDragan StojanovićDragan RadujkoIvko StojkovićIgor KizurŽeljko JakšićZdravko JosipovićVladislav HadžijaRobert HepSaša KrajnovićRadivoje Nikačević, Veselin RistićBranislav RadomirovićAleksandar Divljak

Drugi:

Marijana CarićGrupa školskih drugovaNikola LaćaracDragan KosanovićČelnici opštine Mali IđošIvan Kopić„Top 10 u Vojvodini“Gordana RadosavacZoran Trajković

Dalje: Gordana Tešić

©2020 Porodica Đorđević