Tomislav Đorđević

„Neko mora da je oklevetao Jozefa K, jer je jednoga jutra bio uhapšen, mada nije počinio nikakvo zlo.“

Franc Kafka, „Proces“

DRAGUTIN ČOP

Savesnim radom do uspeha

Mislim da ceo život nastojim zaboraviti sve loše i ružne stvari u životu, a u sećanju ostaviti događaje i ljude koji su mi značili nešto lepo u životu.

Perioda provedenog u firmi YUCO uvek se rado sećam sa radošću, i kada u trenucima odmora, vraćam unazad proteklo vreme dolazim do činjenica koje su sledeće:

  • divno je u «nevreme» biti primljen u firmu koja želi da napreduje
  • sreća je susresti se sa većinom mladih ljudi koje vezuje ideja gospodina T. Đorđevića – «uvek napred – stajanja nema»
  • biti vizionar u vreme kada je vladao totalni haos – mogli su samo oni, koji su gledali u budućnost.

Mislim da je Njegoš rekao ili napisao «Više vido onaj koj na brdu, nego onaj koji je pod brdom».

Vredi u punom značenju za gospodina T. Đorđevića i sigurno njegovu bezrezervnu podršku u svim odlukama gospođu Nataliju.

Čovjek, stručnjak i vizionar, sa ogromnom energijom da stvara nove vrednosti tj. nove proizvode. Bio je puna motivacija svim saradnicima koji su učestvovali u izgradnji YUCO-HEMIJE, kako onima «poznijih» godina tako i mladima koji su mogli da nauče samo kako se zalaganjem i savesnim radom može uspeti.

Jedine (ili gotovo jedine) investicije u Srbiji (embargo, NATO) bile su u YUCO HEMIJI i to u proizvodnju a ne trgovinu. Rezultati su vidljivi u fabrikama u Bačkom Jarku, kao i delovima firme u mestima gde se nešto novo stvara.

Novi Sad, 31.03.2011.

Mr Dragutin Čop, dilp. ing. tehnologije

1992. – 2002. Direktor razvoja Yuco-Hemija

Kada bi danas majka od gospođe Natalije mogla nešto da kaže, onda bi citirala Njegoša

«Pašćad grize, ali po tleh gmiže, sam sur oro pod nebo se diže» (za porodicu Đorđević)

«Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga a zube polomi» (za gospodina T. Đorđevića – zeta)

Poslovni partneri:

Ljubivoje Nikolić, Slobodan Pejović, Štamparija TomićMirjana SoroFerenc KasaSrboljub ĐurićBrane PajićDušan Erdeljan, Živojin JanićGrupa privrednikaDušan BokićSlavko GabrićGeza BleskanjVeselin ŠibulBogdan RokvićBranislav Rosić

Kolege i saradnici:

Jovan CvetkovićDušan TadićJanez ŠkrubejSlavoljub PajkićStanka RadakovićZlatica NikačevićĐorđe MitrovićBiljana SimićMiladin SavićMiroslav FodoraMirjana SrijemacDragutin ČopBlažena AnđelićDamjan KordaGordana TešićDragan StojanovićDragan RadujkoIvko StojkovićIgor KizurŽeljko JakšićZdravko JosipovićVladislav HadžijaRobert HepSaša KrajnovićRadivoje Nikačević, Veselin RistićBranislav RadomirovićAleksandar Divljak

Drugi:

Marijana CarićGrupa školskih drugovaNikola LaćaracDragan KosanovićČelnici opštine Mali IđošIvan Kopić„Top 10 u Vojvodini“Gordana RadosavacZoran Trajković

Dalje: Blažena Anđelić

©2020 Porodica Đorđević