Tomislav Đorđević

„Neko mora da je oklevetao Jozefa K, jer je jednoga jutra bio uhapšen, mada nije počinio nikakvo zlo.“

Franc Kafka, „Proces“

DUŠAN BOKIĆ

Hoće da sasluša, da savet, pomogne

Zovem se Dušan Bokić. Rođen sam 1953. godine u Bačkom Jarku. Od 1991. godine sam vlasnik samostalne zanatske radnje ALFA-PLAST, a 2004. godine osnovao sam i istoimeno preduzeće. Preduzeće ALFA-PLAST uspešno je poslovalo do kraja 2008. godine kada je zapošljavalo 65 radnika i imalo promet oko 2.000.000 E. Naša delatnost je izrada metalnih konstrukcija, bravarski i limarski radovi.

Početak moje preduzetničke karijere vezan je za saradnju sa gospodinom Tomislavom Đorđevićem i preduzeće Yuco. Bili smo angažovani na izgradnji proizvodnih i skladišnih hala u Bačkom Jarku gde je, na nekadašnjem smetlištu, napravljen mali grad sa desetinama objekata u kojima radi nekoliko stotina radnika, pre svega iz opštine Temerin.

Saradnja sa gosp. Đorđevićem, koja je nastavljena do danas, za moje preduzeće bila je vetar u leđa. Pored već pomenutih poslova na objektima preduzeća Yuco, naša saradnja je nastavljena i na izgradnji objekata za DTD Ribarstvo.

Kao preduzetnik sam mnogo naučio kroz saradnju sa Tomislavom Đorđevićem, inženjerima iz njegovog preduzeća i ostalim saradnicima.

Gospodina Đorđevića poznajem kao izuzetnog, poslovnog čoveka od reči, koji zahteva profesionalan odnos prema poslovima koje nam je kao investitor poverio. Sve preuzete obaveze izmirivao je na vreme, uz zahtev za maksimalnim poštovanjem definisanih rokova i kvaliteta.

Privrednici iz Opštine Temerin koji su sarađivali sa gosp. Đorđevićem izražavaju izuzetno divljenje i poštovanje prema njemu. Desetine malih preduzeća i zanatskih radnji je kooperiralo sa Yucom i DTD Ribarstvom, a Toma se trudio da svakome da šansu. Na njegovu inicijativu započeli smo formiranje Udruženja preduzetnika sa područja naše Opštine u cilju da u ovim kriznim vremenima jedni drugima pomognemo, pokrenemo rešavanje pitanja od važnosti za našu Opštinu, a prevashodno kako u vreme krize da uposlimo radnike i svoje kapacitete. Oko četrdeset privrednika jednoglasno je podržalo njegove ideje i inicijativu koju je pokrenuo.

Kao stanovnik MZ Bački Jarak mogu da kažem sledeće:

Niko, ko je rođen u Bačkom Jarku u posleratnom periodu, nije više uradio za naše mesto od Tomislava Đorđevića. Pored toga što je napravio industrijski pogon i zaposlio nekoliko stotina meštana Opštine, gospodin Toma je i veliki filantrop. Sa saradnicima je podigao crkvu, kapelu, uredio divlje deponije, pomogao sportu, školi, Kulturnom umetničkom društvu i učestvovao u mnogobrojnim akcijama koje su organizovane u našoj MZ i Opštini.

Tomislav Đorđević je čovek koji hoće da sasluša, da savet, pomogne, usmeri u pravcu racionalnog rešavanja problema, pokloni ideju. Zbog ovakvih osobina cenjen je u krugu privrednika i izaziva poštovanje, a nikako zavist i ljubomoru.

Ja, Dušan Bokić, preduzetnik iz Temerina, poznajem takvog Tomislava Đorđevića, preduzimljivog, pravednog i strogog u odnosu prema poslu, a mislim da nam svima to po malo nedostaje.

S poštovanjem,

Dušan Bokić, ing.

Preduzetnik

ALFA PLAST SZR

TEMERIN

07.04.2011.

Poslovni partneri:

Ljubivoje Nikolić, Slobodan Pejović, Štamparija TomićMirjana SoroFerenc KasaSrboljub ĐurićBrane PajićDušan Erdeljan, Živojin JanićGrupa privrednikaDušan BokićSlavko GabrićGeza BleskanjVeselin ŠibulBogdan RokvićBranislav Rosić

Kolege i saradnici:

Jovan CvetkovićDušan TadićJanez ŠkrubejSlavoljub PajkićStanka RadakovićZlatica NikačevićĐorđe MitrovićBiljana SimićMiladin SavićMiroslav FodoraMirjana SrijemacDragutin ČopBlažena AnđelićDamjan KordaGordana TešićDragan StojanovićDragan RadujkoIvko StojkovićIgor KizurŽeljko JakšićZdravko JosipovićVladislav HadžijaRobert HepSaša KrajnovićRadivoje Nikačević, Veselin RistićBranislav RadomirovićAleksandar Divljak

Drugi:

Marijana CarićGrupa školskih drugovaNikola LaćaracDragan KosanovićČelnici opštine Mali IđošIvan Kopić„Top 10 u Vojvodini“Gordana RadosavacZoran Trajković

Dalje: Slavko Gabrić

©2020 Porodica Đorđević