Tomislav Đorđević

„Neko mora da je oklevetao Jozefa K, jer je jednoga jutra bio uhapšen, mada nije počinio nikakvo zlo.“

Franc Kafka, „Proces“

Karijera u Iskra Delti

1982. godine Tomislav Đorđević prihvata ponudu da pređe u slovenačku «Iskra Deltu» i osniva njihovo predstavništvo za Vojvodinu. Počeo je kao jedini zaposleni i vremenom ovu ispostavu razvio u jedan od najprofitabilnijih centara Iskra Delte, sa preko 100 zaposlenih. Otvorio je i razvio tržište SEV-a (SSSR, Poljska, Čehoslovačka, Istočna Nemačka) za Iskra Deltine poslovne sisteme.

Projektovao je, ugovarao i koordinisao izvoz, proizvodnju, instalaciju, uvođenje i održavanje složenih informacionih sistema u zemlje SEV-a i Kinu.

Predvodio je izgradnju integralnih informacionih sistema na DEC osnovi (državna uprava, banke, proizvodna i uslužna preduzeća, računarsko upravljanje u proizvodnji i preradi hrane i dr.)

Obezbedio je, organizovao i realizovao prvi projekat u svetu za kompletnu informatičku podršku takmičenja u zimskim sportovima, sa timom vodećih IT stručnjaka Iskra Delte (zimska Univerzijada u Čehoslovačkoj 1987. godine).

Paralelno sa radom u Iskra Delti, od 1984. do 1988. godine bio je saradnik Instituta za industrijske sisteme (pri Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu) i projektant informacionih sistema velikog broja poznatih preduzeća u Vojvodini (RO «Jugoalat» Novi Sad, RO «Planteks» Plandište, RO «Istra» Kula, RO «Umetnost» Bačka Topola itd.)

O radu sa Tomislavom Đorđevićem iz tog perioda govore Janez ŠkrubejĐorđe MitrovićNikola LaćaracŽeljko Jakšić i Vladislav Hadžija.

Dalje: Poslovni sistem Yuco

©2020 Porodica Đorđević